Universitat Jaume I - UJI - Castelló

IGLU@
Preguntes més freqüents (FAQ)
Informació de les titulacions > Llicenciatura en Comunicació Audiovisual

Què és la llicenciatura en Comunicació Audiovisual?
Què m'ofereix l'UJI que no m'ofereisquen altres universitats on s'imparteix aquesta Titulació?
En quin centre s'imparteixen els estudis?
Hi ha programes de suport acadèmic per als estudiants?
Hi ha programes de suport per a estudiants amb Necessitats Educatives Específiques?
Puc cursar part dels meus estudis en altra universitat? Mobilitat nacional i internacional
Una vegada finalitzats els estudis, quines possibilitats ofereix l'UJI per a continuar la meua formació? Màsters i Doctorat
Quines són les eixides professionals d'aquesta titulació?
Què he de saber sobre l'extinció d'aquest pla d'estudis?
Què he de fer si vull adaptar-me als diferents graus amb correspondència amb els meus estudis?
Què assignatures tenen reconeixement des de la Llicenciatura en Comunicació Audiovisual als diferents graus amb correspondència amb els meus estudis?
Qui és el vicedegà de la titulació?
On puc informar-me?Què és la llicenciatura en Comunicació Audiovisual?

La Llicenciatura en Comunicació Audiovisual és una carrera que proporciona una formació especialitzada en la gestió, organització i direcció dels processos de producció, realització i creació d'obres audiovisuals, als camps de la fotografia i el disseny gràfic, la ràdio, el doblatge, la producció musical, el cinema, la televisió, la producció hipermedia (internet, la producció de DVD-Rom i videojocs) i la producció d'espectacles, als àmbits de l'empresa pública i privada.

La formació que ofereix la Titulació de Comunicació Audiovisual permet el domini d'una sèrie de sabers tècnics (coneixement de les tecnologies audiovisuals actuals) i una sòlida formació en el camp de la cultura audiovisual que fa possible el desenvolupament de la sensibilitat i de la maduresa necessàries per a l'exercici professional.

A més, la UJI posa a disposició dels alumnes unes instal·lacions tècniques de
primer nivell gràcies al Laboratori de Comunicació Audiovisual i Publicitat
(LABCAP), equipat amb les darreres tecnologíes de so, vídeo, multimedia i fotografia.


Què m'ofereix l'UJI que no m'ofereisquen altres universitats on s'imparteix aquesta Titulació?

Per tal d'orientar l'estudiantat, els vicedeganats i les vicedireccions dels títols de grau han elaborat taules de reconeixement automàtiques, que relacionen les assignatures dels ensenyaments amb correspondència amb la Llicenciatura en Comunicació Audiovisual. Pots consultar les taules de reconeixement en el següent enllaç


En quin centre s'imparteixen els estudis?

El centre on s'imparteixen aquests estudis es a la Facultat de Ciències Humanes i Socials (FCHS). En concret, el grau en Comunicació Audiovisual disposa d'un laboratori de comunicació audiovisual i publicitat (LABCAP).

En aquest laboratori es troben les següents instal·lacions:

- Taller de fotografia. Inclou un plató de fotografia, dissenyat per a prestar servei com a plató de televisió auxiliar, i que té adjunt un magatzem de fotografia, un laboratori de fotografia, per al processament i positivat de materials fotogràfics; finalment un taller de preimpressió gràfica, concebut per al tractament digital d'imatges fotogràfiques, maquetació de textos i disseny de pàgines web, amb capacitat per a producció multimèdia.

- Taller de ràdio, doblatge i producció musical. Consta dels següents espais de feina: estudi de ràdio, que inclou quatre controls i quatre locutoris, dos autocontrols i una continuïtat de ràdio, dissenyat per al manteniment d'emissions regulars de ràdio, i l'estudi de doblatge i producció musical, amb un control i una sala de gravació, amb capacitat per a poder realitzar postproduccions de so complexes per a vídeo, subtitulació en vídeo i DVD, doblatge professional i enregistrament multipista de grups musicals.

- Taller de vídeo i televisió. Inclou un plató de televisió amb la possibilitat de tindre dos sets o espais de treball simultanis, i unes grades, magatzem de decorats, dos camerinos, cinc sales d'edició de vídeo, amb capacitat per a sonoritzar, subtitular i introduir efectes de vídeo, un control de realització, per a la producció de programes de televisió en directe o enregistrats, i una continuïtat de televisió dissenyada amb un equipament que permet transportar-la fora de les instal·lacions, canvi de formats de vídeo i emissions regulars de televisió, tres sales d'edició de vídeo, per a sonoritzar, subtitular i introduir efectes de vídeo.

- Taller de producció multimèdia. Consta de tres sales de producció multimèdia per a la preparació de produccions audiovisuals, l'aprenentatge de programes d'edició d'àudio i vídeo, disseny de pàgines web i la producció de CD / DVD-ROM multimèdia:

a) La sala de producció multimèdia núm. 1 està dissenyada principalment per a donar suport a les produccions radiofòniques, com ara l'edició d'arxius i documents sonors mitjançant eines informàtiques.

b) La sala de producció multimèdia núm. 2 està condicionada per a donar suport especialment a les produccions videogràfiques i televisives.

c) La sala de producció multimèdia núm. 3 s'utilitza especialment per a donar suport a produccions videogràfiques i televisives.

- Altres espais complementaris; tres sales d'Electronic New Gathering (ENG) per a l'organització i gestió dels equips de préstec i dos seminaris per a impartir classes demostratives sobre els equips, realització de cursos de doctorat, realització de cursos externs, etc.


Hi ha programes de suport acadèmic per als estudiants?

Des de la Unitat de Suport Educatiu, s'ofereix a tot l'estudiantat de la Universitat Jaume I, una sèrie d'activitats, programes i accions amb la finalitat de que aprofite al màxim el seu pas per la universitat.

Més informació:


Hi ha programes de suport per a estudiants amb Necessitats Educatives Específiques?

Des de la Unitat de Suport Educatiu, el Programa d'Atenció a la Diversitat pretén donar suport acadèmic als membres de la comunitat universitària que presenten algun tipus de necessitat educativa específica (NEE) i al seu professorat.

Podem treballar amb l'estudiant la pressa de decisió a nivell d'estudis universitaris (orientació universitària), l'acompanyem durant la realització de les proves d'accés a la universitat i li donem suport durant tota la trajectòria acadèmica fins a la finalització dels estudis universitaris.
Considerem Necessitats Educatives Específiques les relacionades amb la discapacitat sensorial auditiva o visual, mobilitat reduïda o discapacitat motora, malalties cròniques, problemàtica psíquica/psicològica, situacions personals difícils, incapacitat temporal ( fractures, operacions, rehabilitació, ...) i necessitats davant de la immigració o la diversitat sociocultural que repercuteixen directament en l'estudi o treball acadèmic.

Més informació


Puc cursar part dels meus estudis en altra universitat? Mobilitat nacional i internacional

Podràs fer part dels estudis d'aquesta titulació en altres universitats, tant espanyoles com estrangeres.

Més informació sobre els programes de mobilitat


Una vegada finalitzats els estudis, quines possibilitats ofereix l'UJI per a continuar la meua formació? Màsters i Doctorat

Els titulats i titulades en Llicenciatura en Comunicació Audiovisual poden continuar la seua formació cursant el Màster Universitari en Noves Tendències i processos d'Innovació en Comunicació, que conté una especialitat en Creativitat i Producció de Nous Discursos Audiovisuals.

A més, amb el títol es pot accedir a qualsevol màster de l'extensa oferta de la Universitat Jaume I.


Quines són les eixides professionals d'aquesta titulació?

Els àmbits de treball dels llicenciats i llicenciades en Comunicació Audiovisual, tant públics com privats, són els següents:
o Producció i gestió d'empreses de comunicació audiovisuals com a productor de cinema, productor de televisió, productor de radio, productor de creacions multimèdia, gerent d'empreses de producció audiovisual, productos expert en mercats internacionals, productor d'espectacles, productor musical, productor de campanyes de comunicació política, etc.
o Direcció i realització audiovisual: director de cinema, director de documentals, realitzador de programes de TV, director de sèries de ficció, realitzador d'espots publicitaris, realitzador de cinema i video d'animació, realitzador de produccions multimèdia, ambientador musical, director d'exposicions al camp de la creació audiovisual, director de festivals i certàmens audiovisuals, realitzador de programes de ràdio, programador en ràdio i/o TV, informador audiovisual, etc.
o Tecnologia i processos de producció audiovisuals: fotògraf, dissenyador gràfic, dissenyador de pàgines web, director de fotografia, director artísitc, director musical, muntador en cinema i TV, director de doblatge, expert consultor en tecnologies audiovisuals, direcció comercial de productes audiovisuals, etc.
o Guió audiovisual: guionista de cinema, TV, ràdio, dialogista, consultor de guions, etc.
o Teoría i història dels mitjans audiovisuals: crític de cinema i TV, professor de comunicació audiovisual en nivells no universitaris, investigador de mercats audiovisuals, programador de cinema, restaurador i conservador de materials audiovisuals, investigador en comunicació audiovisual, etc.
Les habilitats requerides al futur professional exigeixen que la persona tinga una gran capacitat per a treballar en grup, amb dinamisme i capacitat d'autocrítica, molt d'interés pel seu entorn i pels productes audiovisuals (fotografia, ràdio, cinema, televisió, música, multimèdia, etc.)
No hi ha dubte que la comunicació és una de les professions del futur, amb una àmplia llista d'eixides professionals. Ara bé, heu de saber que el 80% dels llocs de treball es concentra a Madrid i Barcelona.


Què he de saber sobre l'extinció d'aquest pla d'estudis?

En aplicació del Reial Decret 1393/2007, que estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials, els plans d'estudi de les titulacions de primer i segon cicle (diplomatures, llicenciatures, enginyeries tècniques, enginyeries superiors) es troben en procès d'extinció. És molt important que tingues en compte el cronograma d'extinció de la Llicenciatura en Comunicació Audiovisual, per a conèixer la situació particular en cada curs acadèmic.

En el moment en que s'extingeix un curs ja no hi ha docència de les assignatures d'aquest. Els estudiants disposen aleshores de 4 convocatòries consecutives d'examen per superar les assignatures extingides (dos cursos acadèmics).


Què he de fer si vull adaptar-me als diferents graus amb correspondència amb els meus estudis?

Per tal d'accedir a qualsevol dels graus amb correspondència amb la Llicenciatura en Comunicació Audiovisual (Grau en Publicitat i Relacions Públiques, Grau en Periodisme, Grau en Comunicació Audiovisual) des del curs 2010/2011, s'ha establert un procediment intern de sol·licitud de canvi d'estudis des de titulacions anteriors a un dels nous graus amb els quals tenen correspondència els seus estudis.

Més informació


Què assignatures tenen reconeixement des de la Llicenciatura en Comunicació Audiovisual als diferents graus amb correspondència amb els meus estudis?

Per tal d'orientar l'estudiantat, els vicedeganats i les vicedireccions dels títols de grau han elaborat taules de reconeixement automàtiques, que relacionen les assignatures dels ensenyaments amb correspondència amb la Llicenciatura en Comunicació Audiovisual. Pots consultar les taules de reconeixement en el següent enllaç


Qui és el vicedegà de la titulació?

Francisco Javier Gomez Tarín
Departament de Ciències de la Comunicació
Despatx HC1048
Telèfon: 964 729912
Correu electrònic: fgomez@com.uji.es


On puc informar-me?

INFOCAMPUS és el servei d'informació de la Universitat Jaume I especialitzat en ensenyament superior.
Es troba situat a la planta baixa de l'edifici d'ampliació de la Biblioteca.
L'horari d'atenció personalitzada es de dilluns a divendres, de 9'00 a 14'00h, i de 16'00 a 20'00h.
El nostre telèfon d'atenció es 964387777.

Pots trobar-nos a la web
Pots enviar-nos la teua consulta a:
info@uji.es


Ajuda'ns a millorar la informacio de suport. Valora l'article !!
Molt útil Prou útil Normal Poc útil Gens útil
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16